Röviden

MN
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zvonarjova halad
Második győzelmét is megszerezte az orosz Vera Zvonarjova a női teniszezők WTA-világbajnokságán Dohában: 7:6, 6:4-re verte a fehérorosz Azarenkát, és mivel egy nappal korábban a szerb Jankovicsot is két szettben gyűrte le, elődöntősnek tekinthető. Tegnap ugyanebben a kvartettben Clijsters 6:2, 6:3-ra verte Jankovicsot, a másik négyesben pedig a Wozniacki– Stosur mérkőzés lapzártánk után ért véget. (MN)

Búcsúzó Bedákok
Információink szerint a mély válságát élő Universum Box Promotion szerződést bontott az ökölvívó Bedák fivérekkel, az idén vb-címmérkőzést vívott, harmatsúlyú Zsolttal (mérlege 15-1), valamint a veretlen, légsúlyú (8-0) Pállal, mert nem tud nekik mérkőzéseket szervezni. A hír a hamburgi klub harmadik magyarja, a volt nagyközépsúlyú világbajnok Balzsay Károly (22-2) karrierjét is kedvezőtlenül érintheti. (D. Zs.)

Kemény rivális
A Vác az egyik legkeményebb ellenfelet, a spanyol Elda Prestigiót kapta a női kézilabda EHF-kupában a 32 között. Az első mérkőzést november 13-án vagy 14-én Vácott, az egy héttel későbbi visszavágót pedig Spanyolországban rendezik. Az Elda az előző idényben EHF-kupa-döntős volt, korábban többször szerepelt a Bajnokok Ligájában is. Tegnap egy mérkőzést rendeztek a női NB I-ben, ezen a bajnoki címvédő Győri ETO csak 25-24-re győzött Érden. (MTI)

FTC-bravúr
A női kosárlabda NB I tegnapi rangadóján: Nanette FTC–ZTE 81-71. (MTI)

Győri tervek
A döntőbe jutást sem tartja elképzelhetetlennek az Európa-kupában Tapodi Péter, a SEAT Lami-véd Győr női kosárlabdacsapatának vezetőedzője. A mai rajtot megelőző megállapítását arra alapozta a tréner, hogy a játékoskeret jelentősen megerősödött az amerikai Carsson és Olajuwon, a lett Kublina, valamint Semsei Barbara és Nagy Dóra szerződtetése révén. (MTI)

Megmaradt az esély
Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott tegnap 1-0-ra győzött Tatabányán a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn, így ha szombaton a lengyeleket is legyőzi, továbbjut. (MTI)

Kínos döntetlen
A Real Madrid csak 0-0-s döntetlent ért el a harmadosztályú Murcia otthonában a labdarúgó Spanyol Király Kupa negyedik fordulójában a párharc keddi első mérkőzésén, José Mourinho vezetőedző ennek ellenére kijelentette: „A csapat komolyan vette a meccset, nyerni akart. Én csak azokat kritizálom, akik nem küzdenek maximálisan.” (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.