Röviden

MN
2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bogdánffy Szilárd boldoggá avatása
Ma hirdetik ki Bogdánffy Szilárd korábbi nagyváradi püspök boldoggá avatását; az erről szóló dekrétumot XVI. Benedek pápa küldötteként Angelo Amato érsek, a Szentté avatási Ügyek Kongregációjának prefektusa olvassa fel a nagyváradi székesegyházban – tájékoztatott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata. (MTI)

Megemlékezés a Tisza-szobornál
Tisza István hite, akarata, erkölcse a közjó szolgálatában állt, mindent megtett annak érdekében, hogy azt a traumát, amit a XX. század diktatúrái okoztak, hazája elkerülje. Államférfi volt, nem csak politikus: nem a következő választás megnyerését tartotta szem előtt, hanem a következő generációk sorsát – mondta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tegnap Debrecenben,
az 1918. október 31-én meggyilkolt egykori miniszterelnök szobránál tartott megemlékezésen. (D. M.)

Rövidebb népszámlálás
Két hónapról egyre rövidítené az adatfelvételi időszakot a 2011-es népszámlálást illetően az a javaslat, amelyet tegnap nyújtott be az Országgyűlésnek a kormány. Az előterjesztés szerint elmarad a hatályos törvényben szereplő üdülőegységre vonatkozó adatszolgáltatás. A népszámlálást 2011 októberében tartják. (MTI)

Enyhítés
A minősítés megváltoztatásával indokolva enyhítette a másodfokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság a természetkárosítás bűntett ügyében első fokon kiszabott ítéleteket tegnap Kecskeméten. A 47 vádlott az Európai Unió által kijelölt Natura 2000-es erdőrészeket tarra vágott. A bíróság immár csak környezetkárosításra hivatkozva az elsőrendű vádlottra első fokon kiszabott 8 év börtönbüntetést 3 évre, a másodrendű vádlott 7 év börtönbüntetését 4 évre, míg a harmad-rendű vádlottra kiszabott 3 év börtönbüntetést 1 év 6 hónapra enyhítette. (MTI)

Cáfolják a Népszavát
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) cáfolta a Népszava értesülését, amely szerint az ÁNTSZ országos intézetei már nem tartoznak a tisztiorvosi szolgálat irányítása alá. Az országos intézetek operatív irányítását továbbra is az Országos Tisztiorvosi Hivatal gyakorolja, a szakmai felügyeletet pedig a Nefmi egészségügyért felelős helyettes államtitkára látja el. (MN)

Bilincsben a jobbikos
Rendőrök vittek el egy jobbikos önkormányzati képviselőt és szakértőjét a tegnap reggeli képviselő-testületi ülésről Mohácson, miután a két férfi egymáshoz bilincselte magát. Az elvezetésre azért volt szükség, mert az ülésen Szekó József (Fidesz–KDNP) polgármester régi ellenlábasa, Németh Imre a Jobbik helyi képviselőjének, Polgár Károlynak a tanácsadójaként jelent meg. A polgármester felszólította, hogy távozzon az ülésteremből, erre Németh Imre összebilincselte magát Polgár Károllyal. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.