Röviden

MTI
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz–iráni megbeszélés
Baku. Az iráni atomtevékenység békés jellegének jelentőségét hangoztatta Dmitrij Medvegyev orosz államfő Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnökkel tegnap Bakuban tartott tárgyalásán, a Kaszpi-tengeri csúcson. Ez volt az első magasabb szintű találkozó azóta, hogy Moszkva amerikai–izraeli
nyomásnak engedve úgy döntött: a megkötött szerződés ellenére nem szállítja le Teheránnak a védelméhez szükséges Sz–300-as légvédelmi rakétarendszereket. (MTI)

Őrizetbe vehető a Wikileaks vezetője
Stockholm. A svéd ügyészség tegnap újra bírósági végzést kért Julian Assange, a Wikileaks oknyomozó internetes oldal alapítójának őrizetbevételéről. Egy nemzetközi elfogatóparancs kiadásával most bepótolhatnák az augusztusban – bizonyítékok híján – elmaradt kihallgatást. Assange akkor cáfolta a nemi erőszakkal és szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat és azt állította: a Wikileaks ellenségeinek kampányáról van szó. (MTI)

Kitüntette Obama az idősebb Busht
Washington. Barack Obama amerikai elnök 15 személynek – köztük Angela Merkel német kancellárnak, idősebb George Bush egykori amerikai elnöknek és Warren Buffett milliárdos befektetőnek – ítélte oda
a legmagasabb amerikai polgári kitüntetést, amelyet a jövő év elején személyesen ad
majd át. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.