Röviden

MN
2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma lehull a lepel a költségvetésről
Ma 11 órakor ismerteti a jövő évi költségvetés számait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter – közölte tegnap Nagy Anna kormányszóvivő. A kabinetnek törvényi kötelezettsége, hogy október utolsó napjáig benyújtsa a parlamentnek a következő évi költségvetési javaslatot. A nemzetgazdasági tárca még az utóbbi napokban is gőzerővel dolgozott a büdzsén. (MN)

Segíti a törlesztést az áramszolgáltató
A rászoruló fogyasztók számára indított programot az E.ON: a vállalat ugyanakkora összeget enged el lejárt tartozásukból, mint amennyit ők befizetnek. Az akció november 1-jétől december 31-ig tart, és az október közepe előtt keletkezett áram- és gázszámla-tartozásokra isvonatkozik. Ezen időszakban az érintettek többször is élhetnek ezzel a lehetőséggel. (D. L.)

Nyilvánosak lettek a köteleződíjak
Ma éjfélkor tette közzé a 14 biztosító a jövő évre kiszámolt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjakat, így azok az online alkusz cégek honlapján már összehasonlíthatóak. Idéntől a gépjármű motorjának teljesítménye alapján kell meghatározni a díjakat.(B. P.)

Újabb sikkasztást talált Budai Gyula
Adóhatósági és számvevőszéki vizsgálatot kezdeményezett Budai Gyula miniszterelnöki megbízott a debreceni agrárcentrum támogatásával kapcsolatban, s várhatóan büntetőfeljelentést is tesz sikkasztás miatt. Budai azt a szerződést kifogásolja, amelyet a földművelési tárca 2008 júniusában kötött 70 millió forint értékben az oktatási minisztériummal a debreceni agrárcentrum továbbképzési központja létrehozására. (MTI)

A Zóna Taxi a BA felszámolását kéri
Felszámolási eljárást kezdeményezett a Zóna Taxi a Budapest Airport (BA) ellen kifizetetlen számlái miatt – közölte Veres István, a konzorcium szóvivője. Szerinte a reptér üzemeltetője néhány millió forintnyi tartozást nem rendezett időben. A BA október 7-én közölte, hogy felmondta az eddigi megállapodást a Zónával, és új tendert írt ki taxiszolgáltatásra. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.