Röviden

MTI
2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magához tér Franciaország
Párizs. Felgyorsult a munkafelvétel tegnap Franciaországban a nyugdíjreform elleni tiltakozás kifulladásával, miután bizonyossá vált, hogy a parlament véglegesen jóváhagyja a nyugdíjkorhatár megemelését. Megindult a munka a Le Havre-i kikötő termináljaiban is, amelyek az ország olajfinomítóinak többségét látják el kőolajjal. (MTI)

Koreai lövöldözés
Szöul. Lövöldözés volt tegnap az Észak- és Dél-Koreát elválasztó határzónában: a dél-koreai média szerint eddig ismeretlen okból az észak-koreai oldalon lévő őrállomásról lőttek át először kétszer a dél-koreai oldalra, majd onnan érkezett három válaszlövés. (MTI)

Fej fej mellett Putyin és Medvegyev
Moszkva. Két év után először elérte az orosz elnök népszerűsége Vlagyimir Putyinét. Dmitrij Medvegyev tevékenységét a Levada központ friss felmérése szerint a megkérdezettek 76, míg a kormányfőét 77 százaléka támogatja. Putyin támogatottsága általában 10 százalékkal haladta meg a tandem másik tagjáét, s egyikük népszerűsége sem esett az elmúlt két évben 70 százalék alá. (S. G.)

Azeri halál Hegyi-Karabahban
Baku. Meghalt egy azeri katona a Hegyi-Karabah határán egy örmény erőkkel lezajlott összetűzésben – közölte az azerbajdzsáni védelmi minisztérium. A szóvivő elmondta, hogy a 19 éves katonát akkor érte halálos lövés, amikor az örmények tüzet nyitottak. (MTI)

Gyanús csomagok New York. Bombariadót
rendeltek el tegnap az amerikai keleti part több nagyvárosának repülőterén, miután Nagy-Britanniában gyanús csomagot találtak egy Chicagóba tartó teherszállító
gépen. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.