Röviden

MTI
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fedett Eb-pályázat
Budapest megpályázza a 2015-ös fedett pályás atlétikai Eb rendezését, amelyért Prágával, Belgráddal és Isztambullal fut majd versenyt. A hazai szövetség célja, hogy kétévente Magyarország rendezze a sportág egy-egy meghatározó nemzetközi eseményét. (MTI)

Kubatovot delegálják
Az FTC elnöksége Kubatov Gábort, a Fidesz országos pártigazgatóját delegálja a labdarúgó zrt. igazgatótanácsába, aki a november 2-i tisztújító közgyűlésén került be a klub vezető testületébe. (MTI)

Először nyertek
Először nyert a női kosárlabda Európa-kupában a Szeged, amely a tegnapi 3. fordulóban a belga Sint-Katelijne-Wavert verte hazai pályán 76-61-re. (MTI)

Szűkített keret
Mátéfi Eszter, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya 18 fősre szűkítette Eb-keretét. Bennmaradt a Krim Ljubljanában eddig sérült Zácsik Szandra, mert úgy tájékoztatta a szakvezetőt, hogy az Eb-ig felépül. Kimarad viszont Tóth Tímea; a váci átlövő sérüléssel bajlódik. (MTI)

Aguirre Zaragozában
Javier Aguirre lett Pintér Ádám csapata, a spanyol labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Zaragoza új vezetőedzője. Az 51 éves mexikói szakember José Aurelio Gayt váltja. (MTI)

FIFA-vb: eltiltások
Első fokon eltiltotta és pénzbüntetésre ítélte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a korrupciós ügyben vétkesnek talált két végrehajtó bizottsági (vb-) tagot, a nigériai Amos Adamut és a tahiti Reynald Temariit. Előbbit három, utóbbit egy évre száműzték a sportágból, s tízezer, illetve ötezer svájci frankos büntetést is kaptak. A két vb-tag nem szavazhat december 2-án arról, ki rendezheti a 2018-as és a 2022-es világbajnokságot. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.