Röviden

MN
2010. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két kiütés
A világelső Caroline Wozniacki és a második kiemelt Vera Zvonarjova is kiütéses győzelmet aratott a 4,55 millió dollár összdíjazású, dohai tenisz WTA-világbajnokság első napján. Eredmények, Fehér csoport: Zvonarjova (orosz, 2.)– Jankovics (szerb, 6.) 6:3, 6:0. Bordó csoport: Wozniacki (dán, 1.)–Gyementyjeva (orosz, 7.) 6:1, 6:1; Stosur (ausztrál, 5.)–Schiavone (olasz, 4.) 6:4, 6:4. (MN)

Fenyeget az UEFA
Az UEFA perrel fenyegeti a ciprusi Szpirosz Marangoszt, aki azt állítja, hogy a szervezet végrehajtó bizottságának öt tagját megvesztegetve nyerte el az ukrán–lengyel kettős a 2012-es labdarúgó Eb rendezésének a jogát. Az UEFA így akarja kikényszeríteni a bizonyítékok felfedését. (MTI)

Fehérvár itt és ott
A jégkorong ob I-ben: Bukarest– Brassó 2-4, FTC–Vasas 2-0, Fehérvár–Újpest 4-2. Az osztrák ligában: Klagenfurt–Fehérvár 5-2. (MTI)

Kabát: két meccs
A labdarúgó NB I 11. fordulójában tapasztalt rendbontások miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága az alábbi büntetéseket szabta ki a klubokra: DVSC 100, FTC 300 (DVSC–FTC), Kaposvár 200, Honvéd 500 ezer forint (Kaposvár–Honvéd). A kiállított játékosok közül Kabát Péter (DVSC) visszaesőként kétmeccses eltiltást kapott. (MTI)

Sidi harmadik
A világbajnok Sidi Péter harmadik helyen végzett kedden a férfi légpuskások között a müncheni Világkupa-döntőben. (MTI)

Téli pihenő
Az idén elővigyázatosságból már nem versenyez Overdose, a híres magyar pej mén. Mikóczy Zoltán, a versenyló résztulajdonosa azzal indokolta a döntést, hogy a négylábú felkészülését az elmúlt három hétben egy tályog hátráltatta, ezért kedden Alagra érkezik angol kovácsa, aki kitisztítja a sebet. (MN)

Teniszkapitányok
A Magyar Teniszszövetség a férfi- válogatott élére Hornok Miklóst, a nőiére Keller Lászlót nevezte ki. (MTI)

Pervitint kaptak
A gyanú eddig is élt, s immár biztos, hogy a pervitin nevű ajzószerrel doppingolták az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság alatt az aranyérmes német válogatott több tagját – többek között ez derül ki abból a tanulmányból, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra a Lipcsei Egyetemen. A játékosoknak, akik azt hitték, C-vitamint kapnak, a csapat gyúrója adta be injekcióban szert. A pervitin amfetaminszármazék, a II. világháborúban a katonákat serkentették vele, ma már tiltott teljesítményfokozó. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.