Röviden

MN
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb vád a MÁV ellen
Holokauszt-túlélők és hozzátartozóik keresetet nyújtottak be Washingtonban a magyar állammal, illetve a MÁV-val és a Rail Cargo Hungariával (a MÁV Cargo jogutódjával) szemben, mert vádjuk szerint a második világháború alatt együttműködtek a nácikkal a zsidók kiirtásában. (MN)

Választási bűntett miatt nyomoznak
A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya választás rendje elleni bűncselekmény miatt folytat eljárást a XIX. kerület 5. számú választókerületében a képviselőválasztás során történt viszszásságok miatt. Október 30-án megismételt választást tartanak. Eredetileg az MSZP-s jelölt négy szavazattal nyert a fideszes induló előtt. (Sz. Zs.)

Emlékműavatás
Felavatták a főváros I. kerületében az 1950 és 1953 között kitelepítettek és kényszermunkára hurcoltak emlékére emelt emlékművet. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédében a mintegy ezer résztvevő előtt vasárnap kiemelte: a rendszerváltás befejezésének nagyon fontos pontjához érkeztek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.