Röviden

MN
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iratmegsemmisítés az Operaházban
Október 21-én este Vass Lajosnak, az Operaház főigazgatójának az irodájából kiszűrődő furcsa gépzaj ütötte meg Horváth Ádám miniszteri biztos munkatársának a fülét. A főigazgató titkárnője iratokat semmisített meg: néhány óra alatt három szemeteszsáknyi dokumentumot daráltak le. Mindezt azt követően, hogy Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter találkozóra hívta másnapra az intézményvezetőt és Szabó Attila gazdasági igazgatót. Ők akkor csak sejthették, hogy azonnali hatállyal visszavonják a megbízatásukat. Továbbiak a 14. oldalon.

Valótlan vádak Mohácsi Viktóriától
Hazánkban jelenleg is folytatódik az a romagyilkosság-sorozat, amely 2008-ban kezdődött – jelentette ki Mohácsi Viktória volt SZDSZ-es európai parlamenti képviselő a Foreign Policy című amerikai lapnak adott interjújában. A roma jogvédő egyebek mellett azt is állította, hogy folyamatosak a támadások a magyarországi cigányság ellen. Ezeknek a bűncselekményeknek a száma – a politikus úgymond saját „felmérése” alapján – háromszorosa annak, amiről a rendőrségi jelentések szólnak. Közölte továbbá, a kisebbségi tanulók „gettóiskolákba” kényszerülnek. Hiányolta ugyanakkor, hogy nincsenek cigány emberi szabadságjogi aktivisták. Részletek
a 2. oldalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.