Röviden

MN
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem látta az államfő
Sem Schmitt Pál államfő, sem Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője nem látta azt az anyagot, amely az alkotmány-előkészítő eseti bizottság honlapjára felkerült, és amely javaslatokat tartalmazott a készülő új alkotmányhoz – mondta Kiss Norbert a köztévé Híradójában. A hibáért megtörtént a felelősségre vonás. (MN)

Megtámadott médiaalkotmány
Az Alkotmánybírósághoz fordult az LMP a médiaalkotmány ügyében, a párt szerint ugyanis a múlt héten kihirdetett törvény számos ponton ellentétes az alaptörvénynek a vélemény- és szólásszabadsággal kapcsolatos paragrafusával. (MTI)

Hálózat az iskolai erőszak ellen
Az ország valamennyi iskolájában jelen lévő szociálismunkás-hálózatot kíván létrehozni a kormányzat, hogy szakemberek foglalkozzanak a problémás gyermekekkel – közölte Nyitrai Imre helyettes államtitkár egy, az iskolai erőszak témakörében tartott tegnapi konferencián. (MTI)

Támogatás a reformátusoktól
A Magyarországi Református Egyház támogatja a kormány, az állam és az egyházak közötti stratégiai partnerséget – mondta Bölcskei Gusztáv, az egyház zsinatának lelkészi elnöke a testület tegnap kezdődött ülésén, Budapesten. Bölcskei Gusztáv szerint egyetértenek azzal is, hogy az állami és az önkormányzati intézményekkel azonos esélyeket kell biztosítani azoknak az egyházi intézményeknek, amelyek állami feladatok ellátását vállalták át. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.