Röviden

MN
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kitüntetések Fellbachban
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár az 1956-os forradalom évfordulóján Fellbachban Pro Cultura Hungarica díjat adott át Christoph Palmnak, a német város polgármesterének, valamint Jean-Baptiste Jolynak, az Akademie Schloss Solitude alapító tagjának, művészeti vezetőjének és igazgatójának. (MN)

Christa Wolfé a Thomas Mann-díj
Christa Wolf írónő kapta Lübeck város és a Müncheni Bajor Szépművészeti Akadémia közös Thomas Mann irodalmi díját. A 81 éves Wolf, akit az NDK legismertebb és legtermékenyebb írónőjekénttartanak számon, életművéért kapta a 25 ezer euró összdíjazással járó kitüntetést. (MTI)

Kovács Zsuzsáé az életmű-elismerés
A magyar operett napja alkalmából az idén Kovács Zsuzsa kapott életműdíjat, Vadász Dániel lett az év operettszínésze, Szinetár Dóra az év musicalszínésze, a legígéretesebb tehetségnek járó Marsallbot-díjat Bordás Barbara nyerte el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.