Röviden

MN
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rubovszky Rita távozik
Közös megegyezéssel távozott a Hungarofest Nonprofit Kft. éléről Rubovszky Rita, a cég eddigi ügyvezető igazgatója.
A szervezet szakmai vezetését tegnap óta Kálomista Imre kommunikációs és gazdasági szakember látja el. A vezetőcserét a jövő év első felében esedékes magyar uniós elnökséggel összefüggő, illetve az új háttérintézmény-struktúra kialakításával létrejött speciális feladatokkal indokolta a kormányzati kommunikációs államtitkárság. (MTI)

Bajban vannak a zalai múzeumok
Takarékossági okokból két kiállítóhely kivételével bezárták a zalai múzeumokat, mert nem tudják kifizetni a gáz- és villanyszámlákat, a szolgáltatók pedig már kilátásba helyezték a mérőórák leszerelését – írta pénteki számában a Zalai Hírlap. A lapnak Vándor László megyei múzeumigazgató azt nyilatkozta, hogy a fenntartótól kevesebb támogatást kaptak idén. Ha nem érkezik anyagi segítség, a tartozás összege az év végéig jó néhány millió forintra nőhet. (MTI)

Andy Vajna életműdíja
A 10. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon munkássága elismeréseként életműdíjjal tüntették ki Andy Vajna producert. A filmes mustrán Quentin Tarantino filmrendező, producer a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, Lucy Liu színész a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át. (MTI)

Elhunyt Vajda László néprajztudós
Nyolcvanhét éves korában, november 14-én Münchenben elhunyt Vajda László, a modern magyarországi néprajz megalapítója, a müncheni egyetem nyugalmazott etnológiaprofesszora. 2008-ban
a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.