Röviden

MN
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták a Moholy-Nagy-díjat
Földes Imre zenetörténésznek, zenepedagógusnak, szakírónak ítélték idén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Moholy-Nagy-díját. Tegnap Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációsfilm-rendező címzetes egyetemi tanári címet vehetett át a MOME szenátusának ünnepi ülésén. (M. S.)

Építészeti elismerés a Hungária fürdőnek
A Dohány utcai Hungária fürdő felújítása, Vékony Péter munkája nyerte el a 2010-es média- építészeti díjat. A tervek közül a médiazsűri és a közönség tetszését is Tirbus Ferenc munkája, a norvégiai Notoddenbe tervezett könyv- és bluesház nyerte el. (MN)

Digitalizált kulturális javak
Már 14 millió digitalizált dokumentum, többek között Friedrich Schiller teljes életműve elérhető az európai kulturális intézményeket összekapcsoló Europeana digitális könyvtár segítségével. Szőcs Géza a tegnapi brüsszeli EU-miniszteri találkozón bejelentette: Magyarország is kiemelten kíván foglalkozni az Európai Unió jövő félévi magyar elnöksége alatt a digitalizált és a digitálisan keletkező kulturális javak tartós megőrzésének témájával. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.