Röviden

MTI
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Józsefé a szlovák zöldtárca
Nagy József lett az új szlovák környezetvédelmi miniszter, a Híd polgári párt jelöltjét Ivan Gasparovic államfő tegnap nevezte ki az újra különálló tárca élére. Mint ismert, az önálló környezetvédelmi minisztériumot az előző, Robert Fico vezette kormány megszüntette, s beolvasztotta a mezőgazdasági minisztériumba. A júniusi parlamenti választások után létrejött jobbközép kormánykoalíció azonban visszaállította. A tárcát a magyar–szlovák Híd párt ellenőrzi. A Bugár Béla vezette Híd kezében van még a mezőgazdasági tárca, illetve a kisebbségekért és az emberi jogokért felelős kormányfő-helyettesi poszt is. (MTI)

Végleges a Duna-stratégia
Várhatóan a jövő héten fogadják el az európai Duna-stratégia tervezetét, és az ezzel összefüggő akciótervet, amelyet december 8-án hoznak nyilvánosságra. A dokumentum azt célozza meg, hogy egy évtizeden belül valóban versenyképessé váljanak a Duna menti területek, egy olyan térséggé, amely vonzó a beruházók szemében, és amelynek környezete is megfelelő védelemben részesül. A stratégia céljai között szerepel az is, hogy az átlagfizetések 2020-ra megduplázódjanak a régióban. A dokumentum egyebek között emlékeztet arra, hogy a Duna mentén az energiaárak magasak, a természeti katasztrófák, így az áradások és az ipari szennyezések pedig meglehetősen gyakoriak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.