Röviden

MTI
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megőriznék a bérek vásárlóértékét
Az Országos Érdekegyeztető Tanács soron következő ülésén olyan megállapodásra kell törekedni, amelynél a minimumigény, hogy ne csökkenjen a bérek vásárlóértékre – közölte Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Emlékeztetett, a kormány 4,5 százalékos minimálbér-emelést javasol, amely így a jelenlegi 73500-ról 76800 forintra emelkedne. A szakmunkás-bérminimum 89500 forintról 92500-ra emelkedne a kormányzati javaslat alapján, ami 3,4 százalékos növekményt jelentene. (MTI)

Tarlós plakátszedésre szólított fel
Levélben kérte tegnap Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester a parlamenti pártok illetékes vezetőit, távolíttassák el októberi választási hirdetményeiket a közterületekről. A törvényes határidő november 3-án lejár, s ha a plakátok a helyükön maradnak, azokat a főváros szedeti le, az érintett szervezetek költségén. (Sz. Zs.)

Tóth a főkapitány
Schmitt Pál köztársasági elnök november 1-jei hatállyal dandártábornokká léptette elő, Pintér Sándor belügyminiszter pedig kinevezte Budapest rendőrfőkapitányának Tóth Tamás eddigi megbízott főkapitányt – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. A belügyi tárca vezetője Fülöp Valtert ugyancsak hétfői hatállyal ezredessé léptette elő, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettesének nevezte ki. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.