Röviden

MTI
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papírforma
Az élvonalban listavezető Videoton 4-2-re nyert a másodosztályú Baja vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójának utolsó, tegnapi mérkőzésén, így bejutott a legjobb 16 közé, ahonnan egyetlen NB I-es gárda hiányzik, a Szolnok. A székesfehérvári együttes a nyolcaddöntőben a Szombathelyi Haladással találkozik majd. A továbbjutás két mérkőzésen dől el, az első összecsapásokat november 10-én, a visszavágókat pedig december 11-én rendezik. (MTI)

Pólósorsolás
Tegnap elkészítették a vízilabda Magyar Kupa elődöntőinek sorsolását. A férfiaknál így alakul a november 20-i program: FTC-Fisher Klíma– Groupama-Honvéd 17.00, Eger–Szeged 18.30. A másnapi finálé időpontjáról még nem határoztak, az viszont már biztos, hogy a bronzéremért nem szállnak vízbe az elődöntők vesztesei, mindketten MK-harmadikok lesznek. A kupagyőztes indulhat a második számú európai pólós sorozat, a LEN-kupa következő kiírásában. A címvédő Vasas azért hiányzik a mezőnyből, mert a negyeddöntőben kiverte a Honvéd. A nők négyes döntőjét szintén Budapesten rendezik meg – minden valószínűség szerint a Szőnyi úton, bár a Komjádi uszoda is felvetődött helyszínként –, itt a november 19-i elődöntő párosítása: Szeged–BVSC 17.00, Szentes– DF-DVCSH 18.30. (MTI)

Csötönyi sikere
Komoly magyar sportdiplomáciai siker született a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) Kazahsztánban zajló tisztújító kongresszusán, ahol Csötönyi Sándort, a magyar szövetség (MÖSZ) elnökét beválasztották a végrehajtó bizottságba. A MÖSZ tájékoztatása szerint Csötönyi a hatodik legtöbb szavazattal került be az AIBA legfelső irányító testületébe, amelynek 1998 és 2002 között már volt tagja. A kazah Almatiban újabb négy évre az eddigi első embert, a tajvani Vu Csen-kuót választották meg elnöknek. (MTI)

Hirzer csúcsa
Alessandro Del Piero, a Juventus labdarúgócsapatának meghatározó játékosa gyakorlatilag minden rekordot tart a klubnál, egyet kivéve, ugyanis az egy szezonban lőtt gólokat tekintve a magyar Hirzer Ferenc a legjobb. A jövő kedden 36 éves Del Piero múlt szombaton a Milan elleni bajnoki rangadón szerzett góljával az egyesület történetének legeredményesebb futballistája lett, 179. találatával Giampiero Bonipertit előzte meg az örökranglistán. Hirzer Ferenc rekordját viszont már aligha dönti meg, ugyanis a magyar támadó az 1925/26-os idényben 26 bajnokin 35-ször talált be a kapuba. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.