Saját kezükbe vehetik a sorsukat

A Bayern München, a Chelsea, a Real Madrid és az Arsenal sorrendben az E, F, G és H jelű kvartett élén még pontot sem veszített a labdarúgó Bajnokok Ligája idei kiírásában, s ma sokat nyerhet: a csoportkör negyedik fordulójának mérkőzésein egyaránt biztosíthatja helyét a legjobb tizenhat között.

Munkatársunktól
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokat kell hezitálni azon, az idén melyik a „halálcsoport”. A G jelű négyesben a Real, a Milan és az Ajax egymás mellé rendelése egyértelművé tette a helyzetet, Auxerre-ben pedig legalább annak örülhettek, hogy a kontinentális kupahistória öt legeredményesebb klubja közül hármat is vendégül láthatnak. (A Real kilencszer, a Milan hétszer, az Ajax négyszer nyerte meg a legrangosabb sorozatot, az ötös fogatot a Liverpool és a Bayern München teszi teljessé öt, illetve négy BEK/BL-serleggel.) A G csoportban a Real még nem botlott, gólt sem kapott, de az Ajaxot, két hete pedig a Milant is Madridban győzte le egyaránt 2-0-ra, és most a két rázós meccse következik. Ám ha ma a San Siróban is felülkerekedne vagy döntetlent érne el, az Auxerre pedig pontot szerezne az Ajax ellen, a Realnak nem kellene tovább számolgatnia. A királyi gárda következő gólja a sorozatban a 700. lesz, s kell-e mondani, Cristiano Ronaldóék nagyon szeretnék ma megszerezni. A Milan ugyan múlt szombaton hazai pályán tartalékosan 2-1-re elvesztette a Juventus elleni bajnoki rangadót, ma este azonban Zambrotta, Ambrosini és Ronaldinho mellett talán a védelemben már nagyon várt Thiago Silva is pályára léphet. A Real Madridból a német válogatott Özil bajlódik kisebb sérüléssel.
Az E csoport élén álló Bayern Münchennél e tekintetben sokkal rosszabb a helyzet, az első csapat keretéből kilencen maródiak, többek között Robben, Ribéry és Klose is. Legutóbb Ivica Olic dőlt ki fél évre, miután porcsérülést szenvedett a bal térdében.
Az F jelű négyesből a Chelsea lehet nyolcaddöntős már ma. A Kékek dolgát megkönnyíti, hogy hazai pályán játszanak a Szpartak Moszkvával, ráadásul Didier Drogba eltiltását követően ismét bevethető. Ha a zsolnaiak legyőznék a Marseille-t, Carlo Ancelotti legénységének egy pont is elegendő lenne az üdvösséghez. A H csoportban az Arsenal idegenben, Donyeckben biztosítja be a továbbjutását, amihez a döntetlen is elég, ha a Partizan nyer a Braga ellen.

BL-csoportkör, 4. forduló, mai műsor (valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik). E csoport: CFR Cluj–Bayern München, FC Basel–AS Roma; a csoport állása: 1. Bayern München 9, 2. Basel 3 (5-5), 3. Cluj 3 (5-6), 4. Roma 3 (3-6). F csoport: MSK Zilina–Marseille, Chelsea–Szpartak Moszkva; az állás: 1. Chelsea 9, 2. Szpartak Moszkva 6, 3. Marseille 3, 4. Zilina 0. G csoport: Milan–Real Madrid, Auxerre–Ajax; az állás: 1. Real Madrid 9, 2. Milan 4 (3-3), 3. Ajax 4 (3-4), 4. Auxerre 0. H csoport: Partizan Beograd–Braga, Sahtar Donyeck–Arsenal; az állás: 1. Arsenal 9, 2. Sahtar 6, 3. Braga 3, 4. Partizan Beograd 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.