Sírról sírra vitte a vázákat a tolvaj

Csibra Tibor
2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogta a rendőrség azt az elkövetőt, aki az utóbbi időben több sírhelyet is megrongált Szerencsen, s az ellopott vázákat, feszületeket, fedőlapokat más elhunytak hozzátartozóinak értékesítette. A tolcsvai férfi sírkőfelújításból tartotta fenn magát, így jól ismerhette a település temetőit – mondta lapunknak Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A gyanú szerint a tettes úgy teljesítette a megrendeléseket, hogy más sírokról ellopta a kiegészítőket. Ha vázát, mécsestartót kellett felújítania, elemelte máshonnan. A vizsgálat adatai szerint több fedőlapot nem cserélt ki, hanem sírról sírra vándoroltatta azokat.
A nyomozók eddig négy esetet tártak fel, az elkövető beismerte tettét, s jelezte, hogy kész kártalanítani a sértetteket. A még kérdéses lopásokat a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja. A hatóság nem zárja ki, hogy a terhelt több hasonló esetben is érintett lehet, a sértettek közül sem jelezte még mindenki, hogy kár érte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.