Sírtak a szemtanúk

Velkei Tamás
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marian Cozma csak védekezett a Patrióta lokál előtti verekedés során – derült ki az egyik tanú, G. Ádám vallomásából a Cozma-ügy emberölés miatt folyó tárgyalásán. A Veszprém Megyei Bíróságon elmondta: a földszinti helyiség ablakából figyelte az utcán zajló verekedést, amelyben vallomása szerint a román sportoló több emberrel dulakodott. Hozzátette, nem úgy látszott, hogy „verik Cozmát.” Mire G. Ádám kiért az utcára, azt látta, hogy Marian Cozma mozdulatlanul fekszik a betonon, valaki szívmaszszázst végez rajta, mások mentőt hívnak, többen sírnak.
Egy másik tanú, H. Margit ezt kiegészítette azzal, hogy kiabálást hallott az utcán, Remport Csaba, a veszprémi szurkolói klub elnöke pedig zokogott és hisztériás rohamban tört ki.
G. Ádám előzőleg elmondta: a Patrióta lokál alagsori diszkójából előbb Marian Cozmát látta felfelé sietni a lépcsőn, majd őt egy vérző fejű cigány (az elsőrendű vádlott, Raffael Sándor) követte az utcára. Raffaelt emlékei szerint Sztojka Iván harmadrendű vádlott követte. G. Ádám közölte, Marian Cozma görnyedten, bal kezével a jobb oldalát fogva érkezett fel a lépcsőn, és lépett ki az utcára.
A tanú Sztojka Iván harmadrendű vádlottat egyértelműen felismerte a nyomozáskor elé tárt fényképek alapján.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott klasszisát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.