Sorost sejtik a Malév körül

Hírösszefoglaló
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos bejelentés híján újabb találgatások jelentek meg a sajtóban a Malév lehetséges befektetőivel kapcsolatban. Fellegi Tamás fejlesztési miniszter a minap bejelentette, a kormány új, Európai Unión kívüli, de nem orosz befektetővel tárgyal a légitársaság megvásárlásáról. Lapunk piaci forrásokra hivatkozva azt írta, hogy kínai légitársaság lehet a vevő, amely érdekelt a Malév repülési jogainak megszerzésében, és a finanszírozási háttér sem okoz gondot számára. A kínai kapcsolat lehetőségét erősítette meg tegnap a Napi Gazdaság. A lap úgy tudja, hogy európai hídfőállást építene ki Budapesten a HNA-csoport. Kína negyedik legnagyobb légiközlekedési cége a Malév kisebbségi részvénycsomagjának megvételével tudna belépni az uniós piacra. A Hainan légitársasággal együtt nyolc légicéget tömörítő HNA holding lapértesülések szerint Demján Sándorral közösen lépne be a tulajdonosok közé. A HNA mögött ott áll Soros György is, aki 18,6 százalékos részvénycsomaggal rendelkezik az ernyőszervezetként is működő Grand China Airlines Holdingban. Emellett érdeklődik a Malév iránt a török légitársaság – értesült a Napi Gazdaság. A Türkish Airlines hónapok óta keres kelet-európai központot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.