Száz rajz a látványtárból

Fél év után ma este ismét benépesül a belvárosi műkereskedelmi negyed, a Falk Miksa utca és környéke, hiszen ekkor rendezik meg a 17. Műgyűjtők éjszakáját. Mint ahogy azt a látogatók már megszokhatták, ezúttal is minőségi képző- és iparművészeti programokat kínálnak a galériák délután öt óra és éjfél között.

Andor Anna
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Profiljához hűen a Kálmán Makláry Fine Arts egy franciaországi magyar művész alkotásaiból rendezett kiállítással várja a közönséget. A kortárs alkotó Major Kamill egyedi munkái kapnak helyet a tárlaton, amelyek, mint mindig, ezúttal is színesítik majd a műgyűjtők éjszakájának programját. A Pintér Galéria ismét több programmal várja a képzőművészet szerelmeseit az este folyamán: a novemberi aukciójuk anyaga és a Bedő-gyűjtemény bútorainak bemutatója mellett a 20 éves Első Magyar Látványtár előtt tisztelegnek nagyszabású kiállítással, amelyen Moholy-Nagy László I. világháborúban készített 100 rajza látható. A látványtár alapítványa ez alkalommal első ízben tárja szinte teljes egészében a budapesti közönség elé a gyűjteményében lévő Moholy-Nagy László-anyagot. A műveket a közelmúltban Brüsszelben, Berlinben, Párizsban és Apoldában mutatták be nagy sikerű kiállításokon.
A MissionArt Galéria A bizakodás kora címmel vállalkozik a magyar művészetben 1970 körül zajlott progresszív tendenciák és egyéni utak bemutatására. Számos, eddig még Magyarországon soha ki nem állított, vagy negyven éve a műtermekben becsomagolva várakozó kortárs műalkotás látható a MissionArt kiállítótermeiben. A tárlaton a magyar modernizmus és neoavantgárd ma már klasszikusnak számító alakjainak munkáit csodálhatja meg a közönség. A Műgyűjtők éjszakáján a MissionArt Galéria egy rendhagyó programon kötetlen beszélgetésre hívja „A bizakodás kora” művészeit. Az este 7 órakor kezdődő esemény arra a kérdésre keresi a választ, vajon tényleg a bizakodás kora volt-e a korszak, hogyan élték azt meg a művészek, hogyan látjuk most, negyven év távlatából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.