Szegedi bravúr: egygólos siker Csehovban

Munkatársunktól
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnapi beharangozónkban azt írtuk, a csehovi az a mérkőzés, amit nem kell megnyernie a Pick-Szegednek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, de ettől persze még meg lehet. Erre mi történt? A Tisza-partiak utóbbi variációt „választva” egygólos, 26-25-ös bravúrgyőzelmet arattak a C csoport élén álló orosz Csehovszki Medvegyi otthonában. Az elején 4-3-ra vezetettek is, ám a hazai gárda fordított, s Skaliczky László vezetőedző időkérése ellenére meglépett. Aztán az 1. félidő utolsó öt percében három vendéggólt regisztrálhattunk, így újra szerénnyé vált a különbség (12-10 az oroszoknak).
A pihenő után sziporkázott a Szeged, a 37. percben utolérte riválisát (15-15), majd egy kettős emberelőnyt kihasználva 21-17-re meglépett. Felzárkózott a több poszton cserélő Medvegyi, ám Tatai kapus emberhátrányban büntetőt védett, majd az ellentámadásból a végül öt gólig jutott Butenko nem hibázott. Két és fél perccel a vége előtt 26-23-ra vezetett a Pick, a csehoviak mindent megpróbáltak, felzárkóztak, de mivel utolsó labdájuk a kapufán csattant, megszületett a 26-25-ös magyar bravúrgyőzelem. A mieink legjobbjának a 7 gólos Katzirz Dávid bizonyult.
Az állás: 1. Csehovszki Medvegyi 7 pont/5 mérkőzés (162-143), 2. Valladolid (spanyol) 7/4 (117-107), 3. Pick Szeged 6/5, 4. Aalborg (dán) 3/4, 5. Dinamo Minszk (fehérorosz) 2/4, 6. Schaffhausen (svájci) 1/4.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.