Szent a béke Hoffmann és Pokorni között?

A felsőoktatás átalakításáról szóló alapelvekben és a közös célokban állapodott meg Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Pokorni Zoltán, az oktatási bizottság fideszes elnöke. Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint jó esély van arra, hogy egyetértésre jussanak a felek a szakmai kérdésekben. A találkozón szóba került a jövőbeni egyeztetés kérdése.

Hírösszefoglaló
2010. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyeztetésre azt követően került sor, hogy vita alakult ki az új felsőoktatási törvény koncepciójáról. A találkozón részt vett Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár, Sió László, a Fidesz oktatási műhelyének vezetője és Béres István szakértő is.
Pokorni Zoltán (képünkön) az egyeztetés után közös célként jelölte meg, hogy az új felsőoktatási rendszernek a minőséget kell biztosítania, s olyan szakemberekre van szükség, akik versenyképes tudással bírnak. A felsőoktatás megújítása a cél, hogy a magyar az európai felsőoktatás fejlődésének fő irányát tartani tudja – emelte ki a Fidesz oktatáspolitikusa. Elmondta: rögzítették a bolognai rendszer fenntartását, a képzési kínálat átalakítását.
Megállapodtak arról is, hogy a megbeszélések jövő hétfőn folytatódnak Réthelyi Miklóssal, addig a szakértők egyeztetnek.
Az oktatási államtitkárság közleménye szerint a megbeszélés elején a felek tisztázták, hogy az államtitkárság ugyan időben megküldte a felsőoktatási törvénytervezetet a bizottságnak, az egyeztetés eddig sajnálatos módon elmaradt. „Az is megerősítést nyert, hogy a szakmai előkészítésben egyaránt részt vettek a KDNP és a Fidesz szakemberei” – tartalmazza a dokumentum.
Az oktatási bizottság fideszes elnöke közölte, a megbeszélésen javaslatot tettek a jövőbeni egyeztetés formájára, kereteire és tartalmára. – Az államtitkárság időt kért ennek átgondolására – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.