Szobjanyin gesztusa meglepte az ellenzéket

Stier Gábor
2010. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gesztusokkal indított Moszkva új polgármestere. Szergej Szobjanyin először személyesen járta be a főváros néhány problémás pontját, az önkormányzat első ülésén a közlekedési dugók ügye mellett napirendre tűzték a az ortodox egyház kérésére felépítendő 200 ortodox templom helyének kijelölését, az apparátust megnyugtatandó pedig kinevezte első helyettesévé elődje egyik legközelebbi munkatársát, Vlagyimir Reszint. A legnagyobb visszhangot azonban kétségtelenül az a döntés váltotta ki, hogy az önkormányzat nyolcszáz fős tüntetést engedélyezett október 31-re a belvárosi Triumfalnaja térre, ahol Jurij Luzskov idején minden lehetséges eszközzel megakadályozták az ilyen megmozdulásokat. A váratlan engedély meglepte az ellenzéket, és azonnal viszályt robbantott ki a szervezetek között. Még az új polgármester beiktatása előtt engedélyezték ugyanis a megmozdulást 200 fővel, majd a későbbi tárgyalások során a hivatal hozzájárult a 800 főhöz, míg az ellenzék 1000 személyre követelt engedélyt. Az ellenzéki szervezetek között most arról folyik a vita, hogy elfogadják-e az önkormányzat új javaslatát, vagy sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.