TOTÓ

Munkatársunktól
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc találkozó a német, öt az olasz, egy pedig az angol élvonalból került fel a 43. heti szelvényre. Jelen helyzet szerint a Bundesligában a Mainz–Dortmund összecsapásnál nem játszhatnának rangosabbat, mert az első helyezett a másodikat fogadja, s ez a két együttes ráadásul meglépett a mezőnytől. Kilenc forduló után a Mainz 24, a Dortmund 22 pontos, a harmadik Hannover már csak 16. A Szalai Ádám nagy formájának köszönhetően is hét győzelemmel rajtoló házigazda ugyan a Hamburgtól hazai pályán kapott ki 1-0-ra, de legutóbb Leverkusenben győzött 1-0-ra. A Dortmund idegenben mind a négy meccsét megnyerte, s ezeken tizenegyszer zörgette meg ellenfelei hálóját. A két éllovas tavalyi mainzi mérkőzése 1-0-s hazai sikerrel zárult, a vasárnapi háromesélyes, és mivel állást kell foglalnunk, a vendéggyőzelmet zárjuk ki. A Német Kupában a 16 közé jutásért tegnap lapzártánk után a Mainz a Bundesliga II-es Aachennél, a Dortmund a harmadosztályú Offenbachnál melegített.
A Werder Bremen már kedden kiesett a kupából, de a Bayern München pályáján elszenvedett 2-1-es vereség benne volt a pakliban, és a bajnokságban 8. brémaiak vasárnap vélhetőleg legyűrik a Nürnberget (12.). A Köln (18.)–Hamburg (6.) és a Schalke (16.)–Leverkusen (5.) párosításokban a helyezések a látogatók sikerét ígérik, a gelsenkircheni gárda azonban szerintünk megszerzi első hazai győzelmét.
A Serie A 9. fordulójában a Milan (2.)–Juventus (5.) rangadó viszi a prímet. Milánóban eddig 36 Milan- és 25 Juve-siker született 40 döntetlen mellett, és érdemes megemlíteni, hogy a vendégek legutóbb öt éve nyertek a San Siróban. Ellenük szól, hogy az előző fordulóban megsérült Amauri és Iaquinta sem játszhat, ráadásul Kraszics is kénytelen lesz kihagyni a találkozót. A szerb gólvágó Bolognában a 34. percben műeséssel juttatta 11-eshez a csapatát, amiért utólag a televíziós felvételek alapján két meccsre eltiltották. A büntetőt amúgy Iaquinta kihagyta, a mérkőzés 0-0-ra végződött, és a két pontnál többet veszítő torinóiak háza táján nem vidám a hangulat. A Laziónál viszont igen, az együttes 6-1-1-es mérleggel vezeti a tabellát, ám a Palermótól (7.) szerintünk jó esetben is csak egy pontot hoz el. Úgy véljük, a Roma (14.) az újonc Lecce (10.) ellen megkezdi a felzárkózást, dacára annak, hogy legutóbb a BL-ben 3-1-re kikapott a Baseltől az olimpiai stadionban. A Manchester United–Tottenham találkozó nálunk fix 1-es.

43. heti tippjeink
1. Werder Bremen–Nürnberg 1
2. Kaiserslautern–Mönchengladbach X, 1
3. Köln–Hamburg 2
4. St. Pauli–Eintracht Frankfurt X, 2
5. Wolfsburg–Stuttgart X, 1
6. Schalke–Bayer Leverkusen 1
7. Mainz–Dortmund X, 1
8. Roma–Lecce 1
9. Milan–Juventus 1
10. Palermo–Lazio 1, X
11. Brescia–Napoli X, 2
12. Cesena–Sampdoria 2, X
13. Manchester United–Tottenham 1
+1 Hoffenheim–Hannover X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.