TOTÓ

Munkatársunktól
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt olasz és nyolc német futballbajnoki alkotja a 46. heti totószelvényt, amelyen klasszikus rangadót nem találunk, több érdekességet viszont igen. A Série A-ban két javuló formát mutató csapat, a Roma és az Udinese fut össze a Stadio Olimpicóban. A fővárosi Farkasok tragikus idénykezdet után immár hat meccs óta veretlenek, mint ahogy hazai pályán is. A Lazio elleni Derby delle Capitale megnyerése pedig tényleg felszakította a gátakat, s már Totti is visszatért… Nem kerül pont Udinébe. Apropó, Lazio! Az örökrangadó elvesztése óta mintha sikerült volna talpra állnia, de ennek újabb bizonyságot illene adni Parmában. A vendéglátók jönnek felfelé, legutóbbi két bajnokijukat megnyerték, döntetlen a legvalószínűbb. A címvédő Inter nem lehet büszke az 5. helyére, legutóbb elveszítette a milánói városi derbit, s az már nagy blamázs lenne, ha a Chievo veronai otthonában is pont nélkül maradna. Rudolf Gergely Genoája kétmeccses nyerőszériában van, amit a nyolcas veretlenséget mutató Juventus ellen nehéz lesz folytatni. Nem lehetetlen, de mi ikszet várunk. A listavezető Milan számára viszont csalódást keltő lenne a siker elmaradása, s a firenzei vendégek szerintünk pont nélkül távoznak majd.
A Bundesliga I-ben a Frankfurt nagy valószínűséggel folytatni tudja kiváló sorozatát (nyolc- meccses veretlenség) a Hoffenheim ellen. Az élen álló Dortmund eddig mind a hatszor elhozta a három pontot idegenből, ám Freiburgból ez nem lesz egyszerű. Kizárjuk a döntetlent, Hajnal Tamás szereplését nem, bár kicsi rá az esély, hogy beállítja őt a dortmundi szakvezetés. Szalai Ádám a Mainzcal Mönchengladbachba látogat, s bár a két csapat között tizennégy pozíció a különbség (17. és 3.), nem vennénk mérget a vendéggyőzelemre; a formák ellentétesek, s Szalaiék mozdulnak lefelé. A 7. Hannover és a 9. Hamburg remigyanús találkozót játszik, Nürnbergben viszont minden valószínűség szerint kikap a Kaiserslautern. A címvédő, de egyelőre még csak 6. Bayern München Leverkusenbe látogat a 2. gyógyszergyáriakhoz, akik némi meglepetésre nem túl acélosak (2-2-2-es mérleg) otthon. Háromesélyes derbi, döntetlen a legvalószínűbb. A Schalke és a Bremen pár éve még rangadót vívott, ezúttal a 16. és a 11. csatája nem lehet az. Pedig a hazai csatársor: Raúl, Huntelaar…

46. heti tippjeink
1. Frankfurt–Hoffenheim 1
2. Freiburg–Dortmund 1, 2
3. Hannover–Hamburg X
4. Mönchengladbach–Mainz 1, 2
5. Nürnberg–Kaiserslautern 1
6. Schalke–Bremen 1, X
7. Leverkusen–Bayern München X, 1
8. Stuttgart–Köln 1, X
9. Roma–Udinese 1
10. Milan–Fiorentina 1
11. Genoa–Juventus X
12. Chievo–Internazionale 2, X
13. Parma–Lazio X, 2
+1 St. Pauli–Wolfsburg X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.