Továbbjutó Győri ETO, kieső DVSC

Munkatársunktól
2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy biztos továbbjutó, egy biztos kieső a hét végi magyar mérleg a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Győri Audi ETO pillanatokig sem tette kétségessé, hogy elégtételt vesz a Zvezda Zvenyigorodon az idegenben elszenvedett vereségért: a hazaiak az első félidőben 19-12-re tarolták le a réveteg oroszokat, akik szünet után hiába tértek átmenetileg magukhoz, 33-22-re kikaptak, és kiestek. Az ETO viszont máris továbbjutott a D csoportból, csakúgy, mint a szlovén Krim Ljubljana, amely 26-22-re verte a horvát Podravkát. A két győztes szombaton a csoportelsőségért játszik Győrben.
A DVSC viszont lehorgonyzott negyediknek a B kvartettben, miután 28-26-ra kikapott Südstadtban a Hypótól, így már a harmadikok számára fenntartott menekülési útvonal, a KEK-nyolcaddöntő lehetősége is bezárult előtte. Az elmúlt két szezon BL-győztesének, a dán Viborgnak is csak ez maradna, ha harmadik lenne az A csoportban.
Így a KEK-ben akár a Fradival is összeakadhat majd, hiszen az FTC-Jógazdabank idegenben, Bán városában múlta felül 32-26-ra szlovák házigazdáját, a Banovskyt.
Az EHF-kupában a Vácnak ki se kellett tennie a lábát otthonról a továbbjutásért: a spanyol Elda Prestigio feladta pályaválasztói jogát, és ezt pénteken 38-30-as, szombaton 43-35-ös veréssel bánta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.