Tudástérrel bővült a múzeum

2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy „beltéri sírgödörben” is régészkedhetnek szerda óta a veszprémi és a bakonyaljai város közelében élő fiatalok; a Laczkó Dezső Múzeum egy harminckilencmillió forintos beruházást igénylő Tudástérrel bővítette múzeumpedagógiai programkínálatát.
– Az új foglalkoztatóterem célja, hogy a múzeum munkatársai kézzelfoghatóvá és élményszerűvé tegyék az iskolában tanultakat, a diákok kipróbálhassanak olyan tevékenységeket, amelyekről eddig csak olvasmányaikból tudhattak, s hogy olyan készségeket sajátítsanak el, amelyek felkészültté teszik őket a művészetek formanyelvének megértésére, képzőművészeti és egyéb kiállítások élvezetére, megértésére – mondta el lapunknak Gáspár Móna, a múzeum közönségkapcsolati osztályának vezetője.
A tartalmi szempontból is megújuló kínálatban elsősorban az iskolai tananyagban háttérbe szoruló művelődés- és művészettörténeti érdekességek kerülnek előtérbe. A múzeumba ellátogató veszprémi, várpalotai, zirci vagy bakonyoszlopi diákcsoportok régészeti leletekkel is megismerkedhetnek, és találkozhatnak a kislődi és az alsóörsi néprajzi tárgyakkal is.
A társadalmi problémák feldolgozását és megértését szolgálják a megye nemzetiségi kultúráihoz kötődő foglalkozások, így a német nemzetiségi vagy a cigány témanap. Igazi szenzációt ígér a Tudástér kísérleti szolgáltatása, a padlóba sülylyesztett „sírgödör”, ahol a gyerekek maguk is részesei lehetnek a régészeti feltárásoknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.