Tűzifaprogramot indít a kormány

Bodacz Péter
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Téli tűzifagyűjtő programot indít a kormány, amelynek keretében 6600 köbméter tüzelőt gyűjt össze hatszázhúsz közmunkás a programban részt vevő erdészetekben. Mint azt Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára tegnap közölte, céljuk, hogy a rászoruló, rossz anyagi helyzetben tengődő családokon segítsenek, akik 1500 forintért, azaz a piaci ár nyolcadáért-tizedéért vásárolhatják meg az ily módon összegyűjtött tűzifát.
– Ez nem „Szedd magad!” program. Az önkormányzatok döntik el, hogy kik a rászorulók, akik ugyanakkor lehetnek a munkában részt vevők is. Az egy hónapos fagyűjtő akció az erdészetekkel szoros együttműködésben folyik, a 68 millió forintos állami szerepvállalás fedezi a munkások bérét és eszközigényét – közölte az államtitkár, hangsúlyozva: főként a legelmaradottabb észak-magyarországi térségek, így Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zempén megye vesz részt a programban. Az akció mintegy háromezer családnak, 12-15 ezer embernek jelent megoldást a hideg hónapokra. Czomba Sándor hozzátette: az eddigi szomorú tapasztalatok azt mutatják, hogy a tömeges falopást nem a filléres gondokkal küzdők követik el, hanem jól szervezett bandák, amelyek a tűzifapiacon értékesítik a zsákmányt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.