Újra Dohában a női tenisz világelitje

Munkatársunktól
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban harmadszor ad otthont Doha a női teniszidényt záró, 4,55 millió dollár összdíjazású WTA-világbajnokságnak. A viadal kezdetei a hetvenes évek elejéig nyúlnak vissza, és sokáig az Egyesült Államokban került rá sor Houstontól New Yorkon át Los Angelesig. Aztán 2006-ban az újvilágból Madridba került, majd 2008-tól Katar fővárosába, ahol ma kezdődnek az idei küzdelmek. A világranglista első nyolc helyezettje közül a két Williams nővér, a címvédő és 2001-ben is győztes Serena, valamint a 2008-as első Venus hiányzik sérülés miatt. Az amerikai klasszisok helyére az orosz Jelena Gyementyjeva és a múlt heti moszkvai WTA-tornát megnyert fehérorosz Viktorija Azarenka került.
A nyolcas mezőnyben egyetlen korábbi vb-nyertes található, a kétszeres bajnok (2002, 2003) belga Kim Clijsters, aki a lábfertőzése miatt az US Open óta egyetlen tornán sem indult, ám ezúttal ott lesz a dohai Khalifa Tennis Complex pályáin. Rajta kívül a Fehér csoportba kapott besorolást az orosz Vera Zvonarjova, a szerb Jelena Jankovics és Azarenka. A Barna csoportot a világelső dán Caroline Wozniacki, az ausztrál Samantha Stosur, az olasz Francesca Schiavone és Gyementyjeva alkotja.
A mai program: Zvonarjova– Jankovics, Wozniacki–Gyementyjeva, Schiavone–Stosur. Érdekesség, hogy utóbbi derbin megismétlődik az idei Roland Garros-döntő, amikor itáliai diadal született.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.