Újra nekifut a Fidesz a különadónak

Fontos döntések várnak a parlament mai ülése előtt a Fidesz-frakcióra.

Munkatársunktól
2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eldől, hogy milyen módosító indítványokat fogadhat be a kormánypárti képviselőcsoport a végkielégítéseket sújtó, a múlt héten alkotmányellenesnek talált különadó, illetve az Alkotmánybíróság (AB) hatásköreit szűkítő javaslat ügyében. Elképzelhető, hogy az előbbi törvényjavaslat nem érinti majd azokat a közalkalmazottakat, akiknek több évtizedes szolgálati idejük van. A Ház ma kezdi meg a Lázár János fideszes frakcióvezető által beterjesztett javaslatok tárgyalását. Az ellenzék elutasítja azokat, kész tüntetni is ellenük. Ma Gyurcsány Ferenc a Magyar Demokratikus Charta rendezvényén demonstrál, holnap az LMP tart tüntetést.
Tordai Bence, az LMP szóvivője a volt miniszterelnök nevének említése nélkül megjegyezte, nem lehet a jogállam védelméért folytatott küzdelem kulcsszereplője olyan személy, aki pártcélokra használta a rendőrséget és a titkosszolgálatokat.
Eközben három fideszes képviselő azt javasolta, hogy az önkormányzati köztisztviselőket is indoklás nélkül lehessen elbocsátani. Soltész Miklós (KDNP) szociális államtitkár felvetette, hogy jövő évtől ne járjon családi pótlék a kiugróan magas, „millió fölötti” havi jövedelmű családoknak.
Bővebben a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.