Újult erővel Banderaséknál

Munkatársunktól
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollywood egyik szupersztárja, tavaly belevágott a borászatba, a nevét parfümmárka viseli, harminc éve motorozik és idén saját csapattal szállt be a gyorsaságimotoros-világbajnokságba. Ám a spanyol szívtipró, Antonio Banderas nagyon nem lehetett elégedett a Jack and Jones alakulat produkciójával a Moto2 géposztályban, mert honfitársa, Joan Olive egyetlen pontot sem szerzett, és az amerikai Kenny Noyes is csak huszonkettőt, amivel a végelszámolásnál 24. lett a több mint negyvenfős mezőnyben. Ez nem azt sugallja, hogy Talmácsi Gábor elit csapathoz szerződött – a 125 kcm-es kategória 2007-es világbajnoka idén a Moto2-ben hatodikként zárt, 109 ponttal –, ám a Speed Uppal és menedzserével, Stefano Favaróval egyaránt szakító honfitársunk a 2011-es szezonban bizonyosan kiváló vázat kap. A Jack and Jones ugyanis számos vázgyártó cég közül a Sutert választotta, s Talmácsi, valamint Noyes számára a legjobb, gyári csomagot vásárolta meg. (Olivé a Mapfre Asparhoz szerződött.)
„Véleményem szerint a Suter az egyik legjobb választás a következő szezonra nézve, mert technikailag az egyik legfelkészültebb gyár, és további fejlesztések is várhatók. Az ellenfelek is kemény munkában lesznek a télen, ezért az ideihez hasonlóan szoros versenyekre kell készülni. Első találkozásom a motorral és a csapattal nagyon pozitív volt, már most beszéltünk a téli felkészülésről, mely során szeretném a legjobb formámat elérni a 2011-es évre. A csapat lehetőséget biztosít Barcelonában a mentális és fizikai felkészülésre, ami nagyon fontos számomra. A következő hetekben szeretnék pihenni és újult erővel megkezdeni a felkészülést” – nyilatkozta Talmácsi Gábor, miután kedden aláírta a szerződését a Jack and Jones csapathoz.
Dani Devahive csapatfőnök is optimista: „Talmácsi Gábor több címmel és győzelemmel bizonyította tehetségét eddigi GP-karrierje alatt. Egy arany 2007-ben, két bronz 2005-ben és 2008-ban, és akkor a kilenc futamgyőzelemről még nem is beszéltünk. Biztos vagyok benne, hogy a két versenyzőnkkel jó eséllyel szállunk harcba a 2011-es bajnokságért.”
Ez utóbbi azért meglehetősen merész kijelentésnek tűnik, de Talmácsi mindenképpen örülhet, hogy a következő szezonban is versenyezhet, és a Jack and Jones nem várta el, hogy „bevásárolja” magát a csapatba. Közeli ismerősei számára pedig az sem mellékes, hogy jó esélyük van Banderas-autogramhoz jutniuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.