Váratlan Vidi-vereség

A bajnoki címért már az előző idényben is nagy párharcot vívott DVSC és Videoton egyaránt érdekelt volt a labdarúgó NB I 12. fordulójának tegnapi nyitányán. A címvédő debreceniek hozták is a kötelezőt, a jó szériát futó Kaposvár hazai felülmúlását, a listavezető fehérváriak viszont otthon kaptak ki a Honvédtól, így győzelmi sorozatuk hat mérkőzésnél szakadt meg.

Munkatársunktól
2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap két mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó NB I 12. fordulója. A címvédő és a héten Nagyecseden kis híján „kupánvágott” DVSC a vártnál eddig jobban muzsikáló Kaposvárt fogadta. A meccs előtti tabellán a vendégek álltak előrébb, mégis esélytelenebbként küzdhettek. Bő félórás „gyúrás” után Bódi megszerezte a vezetést a házigazdáknak. Szünet előtt egy kapuskirúgás eljutott a Somogyba a Hajdúságból visszaérkezett Oláhhoz, aki egyenlített. A 2. játékrész közepén Czvitkovics kétszer is villant (szabadrúgásból), és eldöntötte a meccset. Sikerével a DVSC a tabella 2. helyére lépett.
A vezető Videoton maradt ebben a pozícióban, pedig tegnap este meglepetésre hazai pályán kikapott a Honvédtól. Az 1. félidőben nem sikerült feltörni a jól záró kispesti védelmet, egyedül Nikolics fölészállt kapáslövése jelentett veszélyt Kemenes kapujára. Szünet után aztán már Bozsovicsnál zajlottak a fontosabb események. Egy jobboldali bedobás után a labda Danilo elé került, aki a háló baloldalába vágta azt (0-1). Pár perc múlva megint a brazil légiós villant, a bal alsó sarokba gurított (0-2). Hat mérkőzésig tartott tehát a Videoton győzelmi sorozata, nem sikerült beállítani a hetes klubcsúcsot. A tabella élén a Debrecen öt pontra megközelítette a fehérváriakat.
DVSC–Kaposvár 3-1 (1-1), Debrecen, 4000 néző, jv.: Szabó Zs. Gól: Bódi (36.), Czvitkovics (71., 75.), illetve Oláh (43.).
Videoton–Honvéd 0-2 (0-0), Székesfehérvár, 3125 néző, jv.: Kassai. Gól: Danilo (52., 58.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.