Vendégség a listavezető otthonában

Munkatársunktól
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az a mérkőzés, amelyet a Pick-Szeged együttesének tényleg nem kell megnyernie a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. De ettől persze még meg lehet, akkor is, ha a mai ellenfél a Csehovszki Medvegyi, ráadásul idegenben. Az orosz házigazda eddigi négy mérkőzésén csupán egyetlen pontot vesztett, azt is a spanyol Valladolid otthonában. Aligha kérdéses, hogy e két alakulat végez majd a csoport élén, a harmadik hely sorsa viszont még többesélyes. Jelenleg a két-két győzelemmel és vereséggel álló szegedieké ez a pozíció, és megtartásában sokat segítene, ha a két „nagy” valamelyikétől sikerülne pontot, pontokat szerezni. A nyár óta Skaliczky László irányítása alatt álló, főként magyar játékosanyagra építő gárda mindenképpen többre hivatott, mint tavalyi elődje, ezt legutóbb az MKB Veszprém elleni, hazai bajnoki rangadón bizonyította, hiszen az utolsó pillanatokig kérdésessé tette annak végkimenetelét.
A BL-ben a csoportharmadikok mellett a negyedikek is továbbjutnak a kieséses rendszerű nyolcaddöntőbe, ám a különbség az, hogy ott a harmadikok másodikokat, a negyedikek pedig elsőket kapnak ellenfélül. Többek között ezért is lesz érdemes hajtani ma.
A C csoport állása: 1. Csehovszki 7 pont (137-117), 2. Valladolid (spanyol) 7 (117-107), 3. Szeged 4, 4. Aalborg (dán) 3, 5. Dinamo Minszk (fehérorosz) 2, 6. Schaffhausen (svájci) 1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.