Vesztes fővárosiak?

Leginkább a fővárosi autósok járhatnak rosszul az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással – véli a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. Szerintük egyáltalán nem igaz, hogy az idén csökkentek ezek a díjak, míg a biztosítási alkuszok szerint számos társaság újfajta kedvezményt vezetett be, ami mérsékelte az árakat.

Munkatársunktól
2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti autósok lehetnek a nagy vesztesei az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnak, a legtöbb biztosító ugyanis a vidékieknek kedvez – vélekedik a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. összehasonlító vizsgálatában. A cég mind a 14 biztosító adatait vizsgáló elemzésében úgy kalkulál, hogy egy fővárosi 45 éves ügyfélnek, akinek Opel márkájú kocsija van, kedvezmények nélkül akár 107 880 forint is lehet a kötelező biztosítása, míg ugyanez egy megyeszékhelyen élő autótulajdonosnak akár 30 ezerrel is olcsóbb lehet. A távirati irodának eljuttatott közlemény szerint a „képzeletbeli” átlag budapesti autósnak akkor is többet kell fizetnie vidéki társainál, ha a legjobb ajánlatot választja. Németh Péter, a CLB elemzési divíziójának vezetője a közlemény szerint a kedvezmények ellenére sem osztja azok véleményét, akik azt állítják: 2011-ben csökkennek a biztosítási árak. Úgy véli, bár van néhány biztosító, amely jelentősen mérsékelte díjait, a szolgáltatók stratégiáját a tavalyi kedvezmények átalakítása, mérséklése, megvonása jellemzi. Rámutatott, megdöbbentő, hogy eddig nem tapasztalt büntető-, azaz díjemelő tételeket is bevezettek.
Az autósoknak egy hónapjuk van arra, hogy eldöntsék, váltanak-e biztosítót, kivéve azokat, akik az idén vásároltak kocsit, mert nekik nem január 1-je, hanem a vásárlás évfordulója a váltás időpontja. A Netrisk.hu biztosítási alkusz szerint azonban utóbbiaknak is érdemes szétnézniük az ajánlatok között, mivel van olyan cég, amely díjazza, ha az autós annak ellenére köt most új biztosítást, hogy a jelenlegi csak néhány hónap múlva jár le. A portál szerint árcsökkenés figyelhető meg a piacon. Ugyanígy vélik a Biztosítás.hu-nál is, ahol az újfajta kedvezményeket emelték ki. Ilyen például a tanár-, a lakásbarát- vagy az elektronikus szerződéskötésért járó kedvezmény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.