Vígjátékkal nyit az inotai Retro Színház

Ray Cooney A miniszter félrelép című fergeteges vígjátékával kezdődik a második a veszprémi Pannon Várszínház várpalotai játszóhelyeként és befogadó színházaként működő inotai Retro Színházban.

2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pannon Várszínház, a Bakonyi Erőmű és a várpalotai önkormányzat összefogásának eredményeként létrejött játszóhely egy, a retró alapjául szolgáló, 50-es évekbeli szocreál kultúrház négyszázötven ülőhelyes nagytermében lelt otthonra.
– Színházunk a jövőben is a színház-, a film- és a képzőművészet remekeivel kívánja megidézni ebben a védetté nyilvánított épületben a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek életérzését – fogalmazta meg a társművészeteknek is bemutatkozási lehetőséget biztosító játszóhely szerepét a péntek esti évadnyitót megelőző sajtótájékoztatón a Pannon Várszínház igazgatója. Vándorfi László az operett kedvelőire is gondolt, ezért játszszák Inotán is az „anyaszínházban” nagy sikert aratott Eisemann Mihály Fekete Péterét, színre kerül a Zorán-dalokból összeállított Boldog idő és az LGT-slágerekre épített Miénk ez a cirkusz című zenés darab. Nézőcsalogató előadásnak szánják ez utóbbi két előadást Vándorfiék: színpadra lép az utóbbi évek egyik legnépszerűbb színésze, a Bakonyaljához kötődő Gazdag Tibor.
A kilencezer forintos felnőtt-, a hatezer forintos diák- és nyugdíjas- bérletben szerepel még Paul Portner Hajmeresztő című bűnügyi komédiája. Inota befogadó színháza helyet ad a debreceni Csokonai és a fővárosi Örkény Színház egy-egy előadásának, és meghívják majd a jövő évi POSZT legsikeresebb darabjait is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.