A legnehezebb és a legkönnyebb előtt

Munkatársunktól
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán a csoportkör legnehezebb és legkönnyebb mérkőzése előtt áll a két magyar csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, hiszen az eddig százszázalékos MKB Veszprém ma a Bundesligában listavezető Hamburgnál vendégszerepel, a Pick Szeged pedig a C jelű hatosban sereghajtó Dinamo Minszket fogadja.
A Veszprém a teljes BL-mezőnyben elsőként jutott a nyolcaddöntőbe, ugyanis hat forduló során még csak pontot sem vesztett, mai házigazdáját például október 2-án 33-30-ra verte. A Hamburg emellett kikapott a Koldingtól, és legutóbb csak döntetlenre ment Eperjesen a Tatran Presovval, Martin Schwalb tréner nem véletlenül jegyezte meg: a BL nem cseresznyéstál, itt nem lehet szemezgetni. Persze a német bajnokságban sem, fiai ott mégis legyűrték a Kielt, a Löwent és a Flensburgot is. Schwalb a kontinentális szövetség, az EHF honlapjának nyilatkozva szép szavakkal méltatta a Veszprémet, de hozzátette: az első hat mérkőzésen a magyarok négyszer otthon játszhattak, ennek is köszönhetik eddigi hibátlan mérlegüket. Tény, Mocsai Lajos alakulata három legkeményebb riválisához – a Hamburgon kívül a Montpellier-hez és a Koldinghoz – még utazik, de egy mai döntetlennel a második helyet gyakorlatilag bebiztosítaná, és az első felé is nagyot lépne.
A Szeged viszont a harmadik pozíciót célozta meg, és ennek elérése érdekében ma saját csarnokában le kell győznie a Minszket. Ez már idegenben is majdnem sikerült, hiszen hat góllal is vezettek Skaliczki László fiai, ám végül 33-29-re kikaptak, a fehéroroszok mostanáig nem gyűjtöttek többet annál a két pontnál. Ma 15.15-től viszont a magyar ezüstérmes nyolcra növelheti pontjai számát, és ha így tesz, megközelíti a spanyol Valladolidot, amely a 7. forduló nyitányán, csütörtökön 29-27-re alulmaradt az orosz Csehovszki Medvegyivel szemben. A reális terv azonban nem a második hely megszerzése, hanem a harmadik megtartása, de ennek érdekében is nyerni kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.