A pangás tüneteiről beszélt Medvegyev

Munkatársunktól
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pangás tünetei jelentek meg az orosz politikai rendszerben, s ezek fojtogató hatással vannak mind a kormányzó pártra, mind az ellenzéki erőkre, szögezte le Dmitrij Medvegyev orosz elnök videoblogja legújabb bejegyzésében. A Vlagyimir Putyin kormányfőt bírálók az utóbbi időben előszeretettel hasonlítják a mostani fejleményeket a brezsnyevi időkhöz, s az elnök megjegyzésében az Oroszországot irányító tandemen belüli repedéseket vélik többen felfedezni.
Kétéves, az oroszországi politikai rendszer átalakítását célzó munkájának mérlegét megvonva a reformok nélkülözhetetlenségét Medvegyev azzal magyarázta, hogy a politikai rendszert igazságosabbá, rugalmasabbá, dinamikusabbá, a megújulásra és a fejlődésre nyitottabbá kell tenni, olyanná, hogy nagy bizalmat élvezzen a választók körében.

Megosztó lépés. Wojciech Jaruzelski nyugalmazott tábornok is meghívást kapott a lengyel államfőtől a nemzetbiztonsági tanács azon mai ülésére, amelyet Dmitrij Medvegyev közelgő látogatása előtt tartanak. Jaruzelski meghívását élesen elítélte a legerősebb ellenzéki párt, a PiS vezetője, Jaroslaw Kaczynski. Bronislaw Komorowski egyik közeli munkatársa egy rádióinterjúban úgy nyilatkozott, kevesen ismerik Oroszországot olyan jól, mint Jaruzelski tábornok. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.