A Való Világ celebjei: fafejek

Hegyi Zoltán
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben szeretnénk felvenni a rezgést, a cím utolsó szavából hiányzik két betű. Ugyanis bántóan hosszú szünet után, a nemzet épülésére megint fut a Való Világ az egyik kereskedelmi csatornán. Ez pedig rögtön a külső nemi szervekre koncentrál, különösen a férfiakéra. A való világhoz viszont annyi köze van, mint hajdúnak a harangöntéshez. Vagy mégse, illetve mégis? A kérdés tehát egy ilyen borzalom láttán minimum az, hogy ezek után miként élhetünk együtt, egy hazában. Hármas egységben, tehát aki gyártja, aki bemegy a házba és aki nézi. Zsákok és foltjaik.
Most úgy állunk, hogy túl vagyunk az első héten, beszavazási ceremóniával és celebeknek nevezettekkel. És mindenki úgy viselkedik, mint a lemmingek ugrás előtt, nagyjából ezeknek a fejeknek írják rá a csomagolásra, hogy a turmixgép nem ehető. A híres emberek is hozzák magukat, a Győzike házaspár, Tóth Gabi, Laci betyár (nyilván, hogy a magyar vidék kurucos szelleme is képviselve legyen) és természetesen Benkő Bakfarok Dániel, aki amint belepillant egy kamerába, azonnal péniszt villant fő- műsoridőben, amikor a gyereket még nehéz agyonverni a nappaliban, az RTL Klub meg úgy tesz, mintha későn kapcsolna. Nem tartozom azok közé, akik ilyen esetekben azonnal Szalai Annamária telefonszámát kezdik keresgélni, de kényszerbetegeket sem szeretek nézni feszt, amennyiben még nem kötelező, és szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ezek az emberek szavazásra jogosultak. Miként azok a szerencsétlen castingoltak is, akik közül az egyik értelmes arcú (Béci), mackóalsóból (szabadidő!) kilógó alsógatyában (trend) kilátástalan küzdelmet vív és egyben folytat egy villanytűzhellyel. De az is szép, amikor Alekosz és Éva mint emberpár felvázolja a jövőt:
A.: A biológiai szükségletek kielégítésére szükség van.
É.: És ha nem jön össze, akkor kivered?
A.: Igen.
É.: Konkrétan?
A.: Igen.
S ez csak egy kiragadott példa a sok közül, ami miatt – ahogyan azt Virág elvtárs vázolja Pelikánnak „visszasírnak maguk még minket” – valóban könnyes szemmel idézzük meg Renátó és Évi klasszikus együttlétét a hőskorból. Mert nem arról van szó, hogy prűdek lennénk és még farizeusok is. De ha az imént említett kettőst a magyar kereskedelmi televíziózás legsötétebb pillanatai közé sorolták (nem a katolikus legényegylet, hanem az Index), mit mondjunk most? Hivatkozzunk emlékezetkiesésre, mint az egyik női jelentkező, amikor nem jutott eszébe a pornós múltja? És miért nézik a kedves előfizetők ezt egyáltalán? A szexért? Most, amikor széles sávon dől a professzionális pornográfia? És még egy kérdés. Mitől lehetne jó egy valóságshow? A voyeur-műfaj eleve gáz (nem valószínű, ez kódolva van bennünk), vagy lehetne jobb a világ? Nem azt mondom, hogy TGM vitatkozzon Hegedűs Zsuzsával egy jakuzziban, de azért legalább közepesen autonóm személyiségeket, minimum nyolcvan feletti IQ-val elvárnánk.
(Való Világ, RTL Klub)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.