Álomsziget: megindult a nyomozás

Bodacz Péter
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megindult a nyomozás az Álomsziget projekthez kötődő üzletrész-értékesítéssel kapcsolatban. Az ügyben Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, továbbá hivatali visszaélés bűntette elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Mint arra a miniszterelnök sajtóstábjának közleménye emlékeztet, a Hajógyári-szigetre megálmodott gigantikus vigalmi negyed a Gyurcsány-kormánytól – Veres János pénzügyminiszter előterjesztésére – 2009 márciusában kiemelt státust kapott, amelyet az új kormány visszavont. – A befektető konceszsziós pályázatát a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelenleg is vizsgálja, annyit azonban már megállapított, hogy a kiemelt státust megalapozó fontos közérdek nem állt fenn – áll a kommünikében.
Budai Gyula a hét elején tett feljelentés kapcsán szerdán azt közölte, hogy a privatizáció során keletkezett kétmilliárd forintos vagyonvesztés mellett az ügyészségnek a feljelentés alapján a Hadrianus palota műemlék ingatlanjának visszavásárlásával kapcsolatos körülményeket is fel kell tárnia. – Az Álomsziget projekt kísértetiesen hasonlít a sukorói kaszinóberuházáshoz, az ügyben Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Veres János volt pénzügyminiszter büntetőjogi felelősségét is vizsgálni kell – fogalmazott akkor a politikus, aki szerint volt kormánytagok – akik jelenleg is országgyűlési képviselők – hivatali helyzetükkel visszaélve, hatáskörüket túllépve, a külföldi befektetők nyomásának engedve nyilvánítottak egy beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemeltté. Mesterházy Attila MSZP-elnök erre reagálva alaptalan vádaskodásnak nevezte Budai Gyula állítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.