ANNO

MN
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

65 éve
Gyermektragédia Budán
Megdöbbentő gyermekdráma ügyében fejezte be a nyomozást a rendőrség. A Bercsényi utca 14. számú ház egyik lakójának felesége eltávozott a lakásból, és magára hagyta 14 éves és 11 éves iskolás fiát. Amikor hazatért, és bement a mellékhelyiségbe, ott legnagyobb megdöbbenésére egy 13 éves körüli fiú holttestére bukkant. Gyermekei ekkor elmondották, hogy két ismeretlen álarcos férfi tört be a lakásba, revolverrel kényszerítették őket, hogy hallgassanak, majd a náluk lévő zsákból kiemelték a gyermekholttestet, és a mellékhelyiségben elhelyezve eltávoztak.
A nyomozás során kiderült, hogy a kisfiút szíven lőtték. A két diák először úgy mondta el a rendőrségen a történteket, mint ahogy édesanyjuknak elmesélték, később azonban sírva bevallották, hogy nem így történt a tragédia. Miután édesanyjuk eltávozott hazulról, elővették azt a revolvert, amelyet az ostrom után találtak. Szétszedték, majd összerakták. Közben felhívták a közelből két barátjukat, italt is kerítettek az éléskamrából. Az egyik gyermek ráfogta a pisztolyt a másik háromra, mire a revolver elsült, s a golyó az egyik diákot szíven találta.
1945. december 8., szombat

53 éve
Hírek
A francia sajtó közlése szerint a párizsi rendőrség elfogta R. István magyar disszidenst, aki – mint ismeretes – az elmúlt hét csütörtökén csíkos rabruhában megszökött a francia igazságügyi minisztérium Vendome téri épületéből. Amint kiderült, R. az egyik üresen hagyott hivatali szobából ellopott egy elegáns felöltőt és egy kalapot, s így tudott nyomtalanul eltűnni a Rue de la Paix forgatagában. Hétfőn a közlekedési rendőrök fogták el egy lopott kisteherautó volánjánál. Feltűnt ugyanis nekik, hogy a sofőr szemmel láthatóan nem ért a gépkocsi vezetéséhez.
Távvezérlésű játék villanyvasutak sorozatgyártását kezdték meg az Állami Pénzverdében.
A Dunai Vasműnek jelenleg tíznapos hulladékvas-tartaléka van. A sztálinvárosi martinászok kérik az ország lakosságát, segítsenek az ócskavashiány enyhítésében.
A papír- és kartonipari bizottság december 2–3–4-én Budapesten ülésezik.
1957. december 4., szerda
A Magyar Nemzet korábbi számaiból válogatta: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.