Autók ezreit ellenőrizték a fővárosban

Nagy Áron
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszabású akcióban mintegy százharmincnyolcezer személygépkocsi rendszámát ellenőrizték a hét végén civil szervezetek, a fővárosi rendőrökkel, valamint a vám- és pénzügyőrséggel együttműködésben – közölte lapunkkal a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) elnöke. Vezda László elmondta: az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű-felderítő szervezetével, továbbá a két hatósággal közösen szombaton reggeltől estig járták Budapest utcáit speciális kamerarendszerekkel felszerelt autókon. Összesen 137 770 rendszámot ellenőriztek, s ebből kiszűrtek 38 forgalomból kivont, de közlekedő és 59 lejárt műszaki vizsgával rendelkező járművet, valamint egy lopott és négy bűncselekményhez használt autót. Utóbbiak közül hármat körözött személyek vezettek. A rendőrök elfogtak még egy bűncselekmény elkövetése miatt keresett személyt, aki a saját gépkocsijában ült, s öt olyan sofőrt is akikről az igazoltatáskor derült ki: el vannak tiltva a vezetéstől – összegezte az eredményeket Vezda László. Autóvadászok egyébként tíz éve működnek hazánkban, s ez idő alatt 2640 lopott autót és több mint négyezer más bűncselekmény elkövetése miatt körözött kocsit sikerült előkeríteniük – derül ki a szervezet honlapján közzétett korábbi beszámolóból. A NAKE ugyanitt várja azoknak a károsultaknak a bejelentését, akitől ellopták kocsijukat.

Balesetek százszámra. Három halálos áldozat, harmincegy súlyos és hatvannégy könnyű sérült: ez a mérlege a pénteken és szombaton történt, háromszáznál is több közúti balesetnek – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság. A szerencsétlenségek sora tegnap is folytatódott. Egy 46 éves kerékpározó férfit egy személygépkocsi gázolt el Barcson. Életveszélyes állapotban szállították kórházba. Reggel egy kisbusz árokba hajtott Baranya megyében. Itt öten sérültek meg, egyikük súlyosan. Egy másik busz is balesetet szenvedett: az utasok nélküli Volán-járat szombaton késő este Pomázon beleszaladt egy házba. A sofőr nem sérült meg. Két személygépkocsi ütközött össze tegnap este, az utasok közül három felnőtt és egy 4 éves gyerek sérült meg, ő súlyosan – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.