Az illegális bevándorlásról tárgyalt Orbán Máltán

Munkatársunktól
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor szigetországi kollégájával, Lawrence Gonzival tárgyalt tegnap Máltán az illegális bevándorlás elleni küzdelem anyagi terheinek tagállami elosztásáról, a gazdasági helyzetről, a versenyképességről és a munkahelyteremtésről. A megbeszélést követően a Times of Malta hírportál által is idézett magyar kormányfő közölte, Budapest ellenzi a több tagállam által is szorgalmazott adóharmonizációt, mert az rontja bizonyos tagországok versenyképességét. Orbán Viktor hangsúlyozta, a gazdasági fellendülést munkahelyteremtésnek kell kísérnie. A 2011. január elsejétől esedékes soros magyar uniós elnökség kapcsán Orbán Viktor megjegyezte, a magyar elnökség prioritásai között – az illegális bevándorlás terheinek tagállamok közötti elosztása mellett – szerepel az energiabiztonság és az EU bővítése, továbbá reményének adott hangot, hogy Horvátország a következő hónapok során befejezi a csatlakozási tárgyalásokat az EU-val. Az ír helyzet kapcsán Orbán közölte, fontos, hogy a döntéseket haladéktalanul hozzák meg. A kérdés, mint mondta, nem maga a kisegítés, hanem annak utóélete.
Ha az EU-tagállamok elfogadják az uniós alapszerződést érintő pénzügyiválság-rendezési keret létrehozását, azt semmi mással, még a horvát csatlakozási szerződéssel sem szabad összekapcsolni – mondta tegnap Martonyi János az EU-külügyminiszterek brüsszeli találkozóját követően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.