Bajnai Gordonnak nem tetszett a cikkünk

Török László
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök szerint hamis állításokat közöltünk szombaton, amikor beszámoltunk a Dataplex-ügyben indult nyomozás állásáról. A politikus kifejtette, cikkünk csúsztat és fontos részleteket hallgat el. A volt kormányfő hiányolta, hogy nem írtuk bele az anyagba, hogy korábban helyreigazítási pert nyert lapunkkal szemben. Közölte azt is, hogy személyesen és vállalatvezetőként is mindig betartotta a hatályos magyar adótörvényeket, és a jövőben is így tesz.
Azt viszont nem cáfolta, amit a hét végén megírtuk: eszerint a Dataplex-ügyben érintett cégek bankszámlaforgalmának elemzését, a 2005-ös tranzakciósorozatban keletkezett szerződések ellenőrzését és tanúkihallgatásokat végeznek a vám- és pénzügyőrségen, ahol adócsalás miatt nyomoznak a Bajnai Gordont és Kóka János sógorát is elérő üzlet miatt. A szerverhotelt működtető vállalkozást 2005-ben 2,5 milliárd forintos hitelből vette meg a Bajnai Gordon későbbi miniszterelnök vezette Wallis Zrt., majd három hónappal később, ciprusi cégek bevonásával (az egyik vezetője Bajnai volt) csaknem hárommilliárdos haszonnal, 5,1 milliárd forintért tovább adták azt a Magyar Telekomnak. A vállalkozás értéknövekedéséhez hozzájárult az is, hogy a céggel több állami vállalat is szerződött, amelyek a Kóka János vezette gazdasági tárca közvetett vagy közvetlen felügyelete alatt álltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.