Baleset a német tévéshow-ban

Súlyos baleset után félbeszakadt a német közszolgálati televíziós csatorna, a ZDF egyik legkedveltebb hét végi szórakoztató műsora. A merész mutatvánnyal jelentkező fiatalembert a düsseldorfi klinika intenzív osztályán ápolják.

Stefan Lázár
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonkilenc éve sugározzák a „Fogadjunk, hogy…” című műsort, amelynek alapgondolata: a különleges teljesítményekkel jelentkező jelöltek fogadást kötnek a stúdióba meghívott prominens vendégekkel, sikerül-e hibátlanul bemutatni produkciójukat? Szombaton este a huszonhárom éves Samuel Koch már a próbákon veszélyesnek nevezett mutatvánnyal lépett a nyilvános, élő felvétel közönsége és a milliónyi tévénéző elé. „Ilyet még nem látott a világ” – vezette fel a produkciót. Lábaira erősített „ugrórugók” segítségével, szaltót vetve akart öt, vele szemben érkező gépkocsit átugrani. Az autók nagysága ugrásról ugrásra növekedett. A sort megnyitó Smart és a következő Mini nem jelentett problémát, a Ford Focus mellett elfutott, majd annak a kocsinak, egy Audi A8-nak indult neki, amelyet édesapja vezetett. A gyakorlat drámaian ért véget. A szaltó sikerült ugyan, de földet érve a fiú kibillent egyensúlyából, teljes lendülettel az arcára zuhant és elvesztette az eszméletét. A műsor egyik vezetője, a svájci Michelle Hunziker reagált a leggyorsabban és orvosért kiáltott. A kamerák ettől kezdve már csak a megdöbbent, arcukat eltakaró nézőket mutatták. A színpadra érkező mentők elsősegélyben részesítették, majd kivitték a csarnokból a színinövendéket.
A ZDF félbeszakította az adást, a sérültet az egyetemi klinikára szállították. Állapotáról az orvosok később így nyilatkoztak: Operációval kellett stabilizálni a megsérült nyakcsigolyát. A fiatalember mesterséges kómában van, de életveszély nem áll fenn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.