Benítez megmenekült

Alakul a nyolcaddöntő mezőnye a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A már továbbjutott öt csapat – Bayern München, Chelsea, Marseille, Real Madrid, Milan – mellé a csoportkör ötödik fordulójában tegnap további hét csatlakozott: a Tottenham, az Internazionale, a Schalke, a Lyon, a Manchester United, a Valencia és a Barcelona. Azaz több kérdés dőlt el, mint amennyi nyitva maradt, összesen négy kiadó hely maradt. Az Inter sikere azt jelenti, hogy Rafa Benítez egyelőre megmenekült a menesztés elől.

Munkatársunktól
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiütéses győzelmet aratott a Valencia, simán nyert a Manchester United, a Tottenham – noha Gareth Bale még tizenegyest is hibázott –, a Barcelona, a Schalke és a Hapoel. A legizgalmasabban a B csoportban alakultak az eredmények. Az eddigi első Lyon ugyan kikapott a Schalke vendégeként, a Hapoelnek köszönhetően mégis továbbjutott. A tel-avivi csapat ugyanis meglepetésre 3-0-ra megverte a Benficát, s a portugál gárdával szembeni öszszevetésben a Lyon jobb (2-0, illetve 3-4), így az utolsó fordulóban már ledolgozhatatlan a hárompontos előnye.
Az Inter kilencven percen át kínlódott a Twente ellen, de Cambiasso a második félidő elején belőtte a győzelemhez és egyben a továbbjutáshoz szükséges gólt. Rafa Benítez egyelőre fellélegezhet.

BL, csoportkör, 5. forduló: A csoport: Internazionale–Twente 1-0, Tottenham–Werder Bremen 3-0, az állás: 1. Tottenham (tj.) 10 pont, 2. Inter (tj.) 10, 3. Twente 5, 4. Bremen 2. B csoport: Hapoel Tel Aviv–Benfica 3-0, Schalke–Lyon 3-0, az állás: 1. Schalke (tj.) 10, 2. Lyon (tj.) 9, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 4. C csoport: Valencia–Bursaspor 6-1, Glasgow Rangers–Manchester United 0-1, az állás: 1 Manchester (tj.) 13, 2. Valencia (tj.) 10, 3. Rangers 5, 4. Bursaspor 0. D csoport: Rubin Kazany–FC Köbenhavn 1-0, Panathinaikosz–Barcelona 0-3, az állás: 1. Barcelona (tj.) 11, 2. Köbenhavn 7, 3. Rubin 6, 4. Panathinaikosz 2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.