Börtönben a harmadik bankrabló

Csibra Tibor
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismerését fejezte ki az ellene indított, sikeres hajtóvadászat miatt a rendőröknek az a férfi, akit vasárnap este fogtak el a Terrorelhárító Központ munkatársai a fővárosi VII. kerületében. A terhelt annak a bandának a harmadik tagja, amely pénteken kirabolt egy bankfiókot Kispesten. A menekülő támadók egyike életét vesztette a rendőrökkel vívott tűzharcban. Az 56 éves szegedi férfi egyelőre nem kerül előzetes letartóztatásba, mert azonnal megkezdte egy korábbi, jogerős büntetésének letöltését – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Tóth Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetője. A dandártábornok kiemelte: „A hatóság sajnálja az elveszett emberéletet, de mindenkinek, aki a budapestiek biztonságát veszélyezteti, vagy rendőrre fegyvert fog, azzal kell számolnia, hogy a rendőrség meg fogja védeni a polgárait, a rendőreit.”
Fülöp Valter, a BRFK vezetőjének bűnügyi helyettese tegnap cáfolta azt a sajtóhírt, amely szerint a vasárnap elfogott bankrablót társa adta fel. Az ezredes elmondta, a nyomozás és a hét végén bejelentett hajtóvadászat vezette el a rendőrséget a szökevényhez. A férfinál megtalálták a kispesti bankból elrabolt 2,8 millió forint egy részét is, a pénzt vélhetőleg nem tudta volna használni, mert azt festékpatron szennyezte be. Pénteken elfogott társát tegnap előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, ő volt a csoport figyelője, az utcán biztosította a többieket. A nyomozók megtalálták a banda kocsiját is, amellyel a pénzintézethez mentek. A hatóság egyelőre nem közölte, hogy a rablók az autó helyett miért gyalog próbáltak elmenekülni.
A vasárnap elfogott gyanúsított büntetett előéletű, kihallgatásakor nem tett vallomást. A rendőrség szerint a csoport több hasonló bűncselekményt is elkövetett, a kispesti bankfiókot egy éve már kirabolták, akkor 9 millió forintot zsákmányoltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.