Bőséges választék ellenfelekből

Munkatársunktól
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három magyar csapat várja a női kézilabda kontinentális kupák mai, bécsi sorsolását, amely egymástól élesen különböző lehetőségeket, azaz eltérő erejű riválisokat tartogat. Ez legkevésbé még a Győri Audi ETO-ra igaz, hiszen az együttes csoportgyőztesként zárt a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között, így a középdöntőben – ahol két kvartettre oszlik a mezőny – egy elsőt és két másodikat kap ellenfélül. Ebből következően, mint ahogyan azt már tegnap felsoroltuk, három trió juthat neki: 1. Buducsnoszt Podgorica, HC Leipzig, Oltchim Valcea; 2. Itxako Navarra, Dinamo Volgograd, Oltchim; 3. Larvik, Volgograd, Leipzig. Aránylag kiegyenlített hármasok, ezért nem könnyű a választás, de a lipcsei alakulatot mindenképpen üdvös lenne elcsípni, hiszen a nyolcas leggyengébbnek tűnő tagja.
A KEK-ben és az EHF-kupában oda-visszavágós nyolcaddöntők zajlanak, így a kiemeléskor is két nyolcas kalapot alakítottak ki. A magyarok a másodikba kerültek, ezért a KEK-ben az FTC-Jógazdabank a négy BL-harmadik bármelyikébe beleakadhat. A teljes kínálat a következő: Hypo, FIF Copenhagen, Viborg, Toulon, Blomberg-Lippe, Constanta, Zvezda Zvenyigorod, Lugi. A Fradi tehát a 2008-as BL-győztes Zvezdát vagy az elmúlt két évben BL-t nyert Viborgot is kifoghatja, ám ha mellettük az FIF-et is elkerülné, megalapozott reményekkel várhatná a párharcot. Különösen akkor, ha a svéd Lugit lökné az útjába a sors (olás), bár éppen a német Blomberg-Lippe sem látszik verhetetlennek. Ez igaz a Toulonra is, még ha a BL-ből ejtőernyőzött ide.
A Vác az EHF-kupában ötven százalékos valószínűséggel skandináv vetélytársat kap, ugyanis a dán Midtjylland, Esbjerg, Holstebro trió mellett a norvég Byasen Trondheim is a kiemeltek között található. Másik végletként a holland VOC Amsterdam és talán a szerb RK Zajecar adódna, a két további lehetőség pedig a spanyol Mar Sagunto és az orosz Lada Togliatti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.