Csak zár alá vették Bakonyi ingatlanjait

Munkatársunktól
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem árverezik el Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezérigazgatója tulajdonában lévő ingatlanokat. Kahler Frigyes, a Veszprémi Városi Bíróság szóvivője tegnap arról tájékoztatta lapunkat, csupán biztonsági zár alá vették azokat.
Bakonyi vagyonának zár alá vételéről október végén döntött a bíróság, majd a fellebbezési határidő lejártával a bírósági végrehajtó megkezdte az ingatlanok zár alá vételét. Korábban úgy értesültünk, elkezdik az ingatlanok értékesítését is. Mint a szóvivő elmondta, a végrehajtó átvezette az ingatlan-nyilvántartási lapokra is a zár alá vételt, ami biztosítja, hogy ne lehessen elidegeníteni az esetlegesen megítélt kártérítés fedezetét. Az árverezésre csak a jogerős döntés után kerül sor, a megítélt kártérítés erejéig. „Amennyiben mondjuk készpénzben kifizetné az összeget, úgy minden ingatlana visszakerülne a tulajdonába” – tette hozzá a szóvivő.
A birtokunkba jutott lajstromon több mint tíz ingatlan szerepel. Közülük négy Solymáron, kettő Bicskén, egy Nyáregyházán, egy major a Veszprém megyei Porván, egy másik ingatlan a Fejér megyei Csóron található. Ezenkívül Bakonyi a fővárosban egy III. kerületi lakás 3/5 tulajdonrészével s a II. kerületben egy tizenegy hektáros erdő és szántó egy részével is rendelkezett. Ezt az információt Kahler sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Az esetleges értékesítésből befolyó összeg a bejelentett polgári igényeket fedezi. Kahler emlékeztetett: az állam részéről eddig tízmilliárd, a lakosság oldaláról ötvenmillió forint kárigény fogalmazódott meg. Bakonyit tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják a vörösiszap-ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.