Dácsa jár az orosz nagycsaládosoknak

Munkatársunktól
2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szociális kérdések álltak az orosz elnök szokásos évi üzenetének középpontjában. Hetvenöt perces, tapssal 28-szor megszakított beszédéből a parlamenti választások közeledtével érthető módon negyvenet szánt Dmitrij Medvegyev a felnövekvő generációról való gondoskodásnak, az oktatásnak és a demográfiának. A hallgatóság körében nagy tetszést aratott a gyermekeket nevelő családoknak nyújtandó adókedvezmény, valamint a nagycsaládosok ingyenes földhöz juttatásának gondolata. Az államfő utasította a kormányt és a régiókat, hogy dolgozzák ki a tervet arra, hogy a harmadik gyerek megszületése után a családok dácsát, avagy építési telket kapjanak. Beszélt az alkoholárusítás korlátozásáról, illetve a hazafias szellemű oktatás szükségességéről.
Nemzetközi kérdésekről szólva Medvegyev arra figyelmeztetett, hogy újabb fegyverkezési versenyhez vezethet, ha nem sikerül nyélbe ütni a megállapodást az európai rakétavédelmi rendszerről. Emlékeztetett arra, hogy Lisszabonban olyan európai rakétavédelmi rendszer létrehozását vázolta fel, amely összekapcsolná Oroszország és a NATO rakétapotenciálját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.